Logo Leemass Leeuwarden
Logo Leemass Leeuwarden

Online schade meldenSchades kunt u behalve per post ook eenvoudig doorgeven per Whatsapp, mail of via de APP “polismap” (download de polismap app op uw telefoon of computer). Heeft u de app nog niet dan mailen wij u daarvoor graag een uitnodiging. Een goede foto van een ingevuld en ondertekend schadeformulier is dus ook voldoende: U kunt het schadeformulier hier downloaden (PDF).

Europees schadeformulier
Europees schadeformulier verkeer
Europees schadeformulier
Mocht er expertise nodig zijn om de schade vast te stellen dan kan dat bij autoschades vaak al binnen 1 werkdag of op de dag van de schadereparatie zelf zodat u uw auto maar 1 keer hoeft te missen. Experts voor autoschade komen niet bij u thuis maar bij een schadeherstelbedrijf of garagebedrijf.

Bij auto/motorschades kunt u via www.mijnschadehersteller.nl na het invoeren van uw kenteken direct zien welke schadeherstellers zijn aangesloten zijn bij uw verzekeraar.

Bij schade aan uw woning en andere zaken gelden andere regels m.b.t. expertise. Deze kunnen per schade verschillend zijn en soms is er helemaal geen sprake meer van expertise. Opgave van de herstelkosten en schadeoorzaak van bijvoorbeeld een bouwbedrijf / schilder-klussenbedrijf zijn soms al voldoende om een schade af te kunnen wikkelen.